Käyttö

Dialogipalikoiden avulla opitaan ymmärtämään paremmin itseä ja toisia sekä erilaisia vuorovaikutuksen tapoja. Näin voidaan parantaa esimerkiksi tiimien toimintaa ja edistää työ- ja opiskeluhyvinvointia.

Dialogipalikoiden käyttäminen saattaa aluksi aiheuttaa hämmennystä ja epävarmuutta. Jo pelkkä palikoiden esiin ottaminenkin voi jännittää. Tämä hämmentävä tunnelma on kuitenkin erittäin hedelmällinen dialogien käymiselle. Kenelläkään ei ole varmuutta, mistä tässä oikein on kysymys tai mihin tässä pitäisi päästä. Kukaan ei voi olla oikeassa tai käyttää palikoita väärin – vastoin sääntöjä – koska niitä ei ole.

Dialogipalikoita voi käyttää kaikenlaisissa keskusteluissa, mutta erityisen hyvin ne toimivat valmennuksessa, opetuksessa, koulutuksessa. työnohjauksessa, tiimipalavereissa ja itsetutkiskelussa. Dialogipalikoita voi käyttää ryhmien tutustumisvaiheessa tai silloin, kun halutaan puhua vuorovaikutuksesta. Dialogipalikoita voi käyttää lyhyen hetken ajan tai pidempään – käyttäjän ajasta ja tavoitteista riippuen.

Tilatessasi Dialogipalikat saat opaskirjan, pikaoppaan ja opasvideon, joiden avulla sinun on helppo aloittaa palikoiden käyttö . Katso myös erilaisia käyttökokemuksia täältä!